Veelgestelde vragen

Hieronder de antwoorden

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen worden meestal vervaardigd van polyvinylchloride (PVC). Er zijn verschillende kwaliteiten in de handel. Kunststof kozijnen doen qua fraaiheid zeker niet onder voor houten kozijnen en hebben veel voordelen:

 • Ze zijn duurzaam, de kunststof gaat tientallen jaren mee;
 • Ze zijn onderhoudsarm, af en toe afnemen met een vochtige doek volstaat;
 • Ze zijn warmte en geluid isolerend;
 • Ze zijn inbraakwerend;
 • Ze zijn te krijgen in bijna iedere RAL kleur eventueel met (hout)nerf;
 • Ze zijn milieuvriendelijk door hun lange levensduur en bovendien recyclebaar.

 

Zijn kunststof kozijnen geschikt voor elke woning?

Er is een K-VISION Home kozijn voor elk type woning en elke woonstijl. Van boerderij tot appartement en van klassiek, landelijk, jaren 30 of modern. 

Voor welke kozijnafmetingen zijn kozijnen van K-VISION Home geschikt?

De kunststof kozijnen van K-VISION Home zijn geschikt voor alle standaard Nederlandse kozijnafmetingen. Door de rechte hoekverbinding in het kozijn en in het draaideel hebben ze de uitstraling van houten kozijnen, maar beschikken ze wel over de vele voordelen van het moderne kunststof. Zelfs in een monumentaal pand kunnen kunststof kozijnen met behoud van de oorspronkelijke details toegepast worden. 

Welke keurmerken hebben K-VISION Home kozijnen?

 • KOMO attest, dat garandeert dat uw kunststof kozijn voldoet aan alle Nederlandse bouweisen en richtlijnen. U weet zeker dat de kozijnen perfect wind- en waterdicht zijn.

 • Politiekeurmerk Veilig Wonen; de kans dat een gelegenheidsinbreker aan uw woning voorbij loopt, is hiermee twee keer zo groot.
 • SKG Keurmerk; het K-VISION profielsysteem is SKG** gecertificeerd, wat inhoudt dat het voldoet aan de strenge eisen op het gebied van inbraakwerendheid uit het bouwbesluit.  

Hoe zit het met mijn garantie?

De garantie wordt gegeven door het K-VISION verkooppunt waar u het kozijn aanschaft. Vraag naar de garantievoorwaarden voordat u overgaat tot aankoop.

Waar kan ik een K-VISION Home verkooppunt vinden?

Er zit altijd een verkooppunt bij u in de buurt! Bij de mooiste kunststof kozijnen van Nederland horen ook de beste vakmensen van Nederland. Maak kennis met onze K-VISION verkooppunten.  

 

Zijn K-VISION Home kozijnen milieuvriendelijk en duurzaam?

K-VISION Home kozijnen zijn gemaakt van een isolerend profielsysteem en kunnen worden uitgerust met drievoudige beglazing. Dat biedt meerdere voordelen:  • De kunststof kozijnen zijn onderhoudsvrij; u bespaart op schilderwerk en hoeft geen schadelijke verfsoorten te gebruiken!

 • De kunststof kozijnen hebben een extreem goede thermische isolatie: u bespaart op uw energierekening en gebruikt minder fossiele brandstoffen

 • De kozijnen zijn 100% recyclebaar. Er is altijd gerecycled materiaal opgenomen in uw K-VISION kozijn.

 • De kozijnprofielen zijn gemaakt met een “groene” loodvrije receptuur.

Hoe zit het met inbraakveiligheid?

Het is een veilig gevoel als u K-VISION Home kozijnen in uw woning heeft, want onze kunststof kozijnen zijn tegen inbraak getest. K-VISION kunststof kozijnen hebben zelfs het best geteste hang- en sluitwerk dat er op de Nederlandse markt te verkrijgen is. Ze hebben met glans alle inbraakwerendheidsproeven doorstaan. Ons product draagt dan ook het SKG keurmerk en het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Hoe kan ik de K-VISION Home kunststof kozijnen het beste onderhouden?

Het schoonmaken van kunststof kozijnen is zeer eenvoudig. U kunt dat gewoon doen tijdens het schoonmaken van de ramen. Even afdoen met een vochtige doek volstaat. Belangrijk: gebruik nooit chemische en bijtende middelen zoals thinner op de kozijnen. Dit soort middelen kunnen de afwerking van de kozijnen beschadigen. Heeft u gekozen voor K-VISION Home kozijnen met de innovatieve kleurlaag proCoverTec dan is schoonmaken bijna niet meer nodig dankzij de vuilafstotende laag. Af en toe bijhouden met water en een droge doek is voldoende.

 

Contact

profine Nederland
Regterweistraat 13
4181 CE WAARDENBURG 
T: +31 418 651717